Важно! Дистанционни изпити


Уважаеми студенти,

Пандемията от COVID-19 и въведеното извънредно положение поставиха предизвикателства както за Вас студентите, така и за нас, като обучаваща институция. Ръководим се от две неща. Първо, здравето на всички, като висша ценност. Второ, предоставянето на качествени образователни услуги.

Какво направихме:

  1. Бяхме принудени да отложим някои от изпитите на студентите от задочно и дистанционно обучение. Това ни накара да започнем усилена работа по въвеждането на дистанционни изпити.
  2. Въведохме дистанционна форма на обучение за студентите от редовно обучение. От днес отваряме нашата Платформа за дистанционно обучение и за студентите от задочно обучение.
  3. Разширихме възможностите на Платформата и създадохме в нея Виртуален изпитен център. В него ще бъдат провеждани дистанционните изпити за всички форми на обучение.
  4. Променихме нашата вътрешно-нормативна уредба и съгласувахме всички наши действия с МОН, за да бъдат напълно законни дипломите, които ще ви връчим след успешното Ви дипломиране!

Какво предстои:

  1. За студентите, редовно обучение (1, 2 и 3 курс), учебните занятия ще продължат да се провеждат в Платформа за дистанционно обучение на адрес: https://dl.uni-svishtov.bg, в дните и часовете, съгласно седмичната програма от летния семестър. Извънредното положение не отменя учебния процес и задълженията Ви по текущия контрол, в изучаваните от Вас дисциплини. Ако не сте го направили, внимателно се запознайте с инструкциите ТУК!
  2. Изпитите ще се проведат дистанционно! За студентите, които нямат възможност да се явят на дистанционен изпит, ще бъде организирана присъствена изпитна сесия, след отпадане на забраната за масово събиране на хора в затворени помещения.
  3. Изпитите от редовната изпитна сесия за летния семестър ще се проведат в следната последователност:
  • Магистри, дистанционна форми на обучение, Прием Март 2020, първа учебна година, първи модул: редовната изпитна сесия от 25-26 април ще се проведе на 26 април.
  • Магистри, дистанционна форми на обучение, Прием Октомври 2019 (неикономисти и проф. бакалаври), първа учебна година, втори семестър, първи модул, отложените изпити ще се проведат в дните 2 и 3 май.
  • Бакалаври, Първи курс, дистанционна форма на обучение, Прием Октомври 2019, втори семестър, първи модул, отложените изпити ще се проведат в дните 2 и 3 май.
  • Магистри, редовна форми на обучение, Прием Октомври 2019, втори семестър, първи модул, отложените изпити ще се проведат на 8 май.
  • Магистри, дистанционна форми на обучение за Приеми: Октомври 2019, втори семестър, първи модул, и Октомври 2018 (неикономисти и проф. бакалаври), втора учебна година, четвърти семестър, първи модул, отложените изпити ще се проведат в дните 9-10 май.
  • Бакалаври, Четвърти курс, задочна форма на обучение, Прием Октомври 2016, летен семестър, отложените изпити ще се проведат в дните 16-17 май.
  • Бакалаври, 4 курс, редовна форма на обучение, Прием Октомври 2016, летен семестър, редовната изпитна сесия ще се проведе в предварително зададения период от 4 май до 15 май.
  • Бакалаври, от 1 до 3 курс, редовна форма на обучение, летен семестър, редовната изпитна сесия ще се проведе в предварително зададения период от 28 май до 16 юни.
  • Бакалаври, от 1 до 3 курс, задочна форма на обучение, летен семестър, отложените изпити ще се проведат в дните 23 и 31 май и 13-14 юни.
  1. Конкретен график за точния ден и час на провеждане на конкретния ви дистанционен изпит ще получавате на служебния си имейл от типа: ХХХХХХ@uni-svishtov.bg, където ХХХХХХ е Вашият факултетен номер. Достъп до него имате на адрес https://mail.uni-svishtov.bg

Какво трябва да направите:

  1. Ако все още не сте го направили, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си направите регистрация и да получите потребителско име и парола, като попълните формата на адрес: https://www.uni-svishtov.bg/bg/student-resources/e-services/registration (в сайта на СА, раздел Студентски ресурси/Електронни услуги/Регистрация). С тях ще можете да използвате двете най-важни услуги:
  1. За явяване на дистанционен изпит е необходимо да изпълните следните технически изисквания:
  • Задължително е да използвате настолен компютър/лаптоп. Препоръчително е да се използва операционна система Windows 7 или по-висока.
  • Задължително е да използвате уеб браузър Google Chrome. Препоръчително е инсталирането на последната версия на продукта от https://www.google.com/chrome/
  • Задължително е да използвате камера и микрофон.
  • Задължително е да се намирате в тихо помещение, без странични шумове.
  • Препоръчително е да използвате кабелна интернет връзка. Допустимо е използването на безжична връзка (WiFi), но само при близко разстояние до рутера. Не е желателно използването на връзка през мобилен оператор. Препоръчително е използването на слушалки.
  1. За явяване на дистанционен изпит е необходимо да изчистите Вашия студентски статус за летен семестър на учебната 2019/2020 учебна година. До изпит ще бъдат допускани студентите, заплатили семестриалните си такси най-малко 5 дни преди началото на периода, определен за изпити!
  2. Да заявите желанието си за дистанционен изпит в Студентско досие на адрес: https://www.uni-svishtov.bg/bg/education/sd За целта трябва да изберете място за явяване на изпит от падащо меню с четири опции: „София“, „Свищов“, „Стара Загора“ и „Дистанционен“. Вие трябва да изберете „Дистанционен“! Първите три опции са валидни само за присъствените изпити на студенти в дистанционна форма.

 

  1. Влезте в Платформа за дистанционно обучение на адрес: https://dl.uni-svishtov.bg и се запознайте детайлно с инструкциите за провеждане на дистанционни изпити в курса „Ръководство на студента“.
  2. Редовно проверявайте служебния си имейл, сайта на Стопанката академия и платформата за дистанционно обучение. Това са официалните канали, по които ще получавате информация за графици и новини, свързани с Вашето обучение.

 

Бъдете здрави!