Семинар „Нови възможности с Web Intelligence: получаване на допълнителна стойност от данните от касовите апарати чрез комбиниране на различни източници на данни“

Уважаеми преподаватели и студенти,

Националният статистически институт отправя покана за участие в предстоящи онлайн семинари. Те са част от поредица безплатни уебинари, организирани в рамките на проект „ESSnet WIN – мрежа за изучаване на уеб пространството”, финансиран от Европейската комисия, по който НСИ е активен партньор. Ръководител на проекта е д-р Галя Статева, държавен експерт в отдел „Планиране и качество на статистическите изследвания”, възпитаник на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ като докторант в катедра „Статистика и приложна математика“.

Семинарът „Нови възможности с Web Intelligence: получаване на допълнителна стойност от данните от касовите апарати чрез комбиниране на различни източници на данни“ ще се проведе на 23 ноември 2023 г. от 15:00 ч. Ще бъде проучен опитът на Статистическата служба на Швеция. За илюстрация ще се използва изчисляването на индекса на потребителските цени, ще се подчертае възможността за повишаване на точността на измерванията.
При проявен интерес за участие в онлайн семинара е необходима регистрация
на страницата на събитието
https://www.eventbrite.co.uk/e/new-avenues-with-web-intelligence-tickets-668688213447

Повече информация за проекта и предстоящите онлайн обучения можете да намерите ТУК.