Семинар „Измерване на строителните дейности чрез използването на данни от интернет“

Уважаеми преподаватели и студенти,

Националният статистически институт отправя покана за участие в предстоящи онлайн семинари. Те са част от поредица безплатни уебинари, организирани в рамките на проект „ESSnet WIN – мрежа за изучаване на уеб пространството”, финансиран от Европейската комисия, по който НСИ е активен партньор. Ръководител на проекта е д-р Галя Статева, държавен експерт в отдел „Планиране и качество на статистическите изследвания”, възпитаник на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ като докторант в катедра „Статистика и приложна математика“.

Семинарът „Измерване на строителните дейности чрез използването на данни от интернет“ ще се проведе на 5 октомври 2023 г. от 15:00 ч. Фокусът му ще е използването на уеб-скрапинг за извличане на данни от интернет порталите за недвижими имоти при производството на официална статистика. Участниците ще бъдат запознати със структурата на порталите за недвижими имоти в Германия и важността на използването на данни от интернет за производството на официална статистика.
При проявен интерес за участие в онлайн семинара е необходима регистрация на страницата на събитието https://www.eventbrite.co.uk/e/measuring-construction-activities-using-data-from-the-web-tickets-668678073117

Повече информация за проекта и предстоящите онлайн обучения можете да намерите ТУК.