Магистърска програма "Мениджмънт на търговската дейност"
/към специалност "Икономика на търговията"/

Професионално направление: Икономика

Магистърска програма „Мениджмънт на търговската дейност“ е насочена към студенти, завършили ОКС „бакалавър“ или ОКС „магистър” в професионални направления 3.8. Икономика, 3.7. Администрация и управление или 3.9. Туризъм. Учебният план на магистърската програма е разработен в редовна и дистанционна форми на учебния процес. Мисията на магистърската програма е да удовлетворява потребностите на бизнеса и на публичния сектор от специалисти с адаптивни способности, умения и компетентности в областта на икономиката и управлението на търговията със стоки и услуги.

Съдържанието на дисциплините, включени в учебния план, осигурява овладяване на фундаментални и специализирани знания за изразяване на отношение и разбиране по търговски въпроси чрез демонстриране на търговска асертивност и отстояване на търговска позиция, планиране, организиране и управление на комуникациите с доставчици, посредници, клиенти и конкуренти.

Профилираното обучение позволява упражняване на професии и длъжности в специализирани търговски предприятия и в предприятия от другите сектори на икономиката. Завършилите магистърската програма могат да получат професионална реализация, като: икономисти; специалисти и експерти по търговия в бизнес структури; мениджъри на търговски отдели; мениджъри по продажби, доставки, дистрибуция и логистика; мениджъри в бизнес услугите и административните дейности.

Квалификационна характеристика

Учебен план:
*Забележка
СН (също направление) :: Редовна – Организира се прием един път годишно. Обучението започва през втората половина на месец Септември.
СН (също направление) :: Дистанционна – Организира се прием два пъти годишно. Обучението започва в началото на месец Март и на месец Октомври.
ДН (друго направление) :: Дистанционна – Организира се прием един път годишно. Обучението започва в началото на месец Октомври.
ПБ (професионален бакалавър) :: Дистанционна – Организира се прием един път годишно. Обучението започва в началото на месец Октомври.