Златното момиче на българското карате Ивет Горанова – студентка в Свищовската академия, завоюва олимпийска титла в Токио


Първият български състезател по карате с участие в Олимпийските игри – Ивет Горанова, второкурсничка в Стопанска академия „Д. А. Ценов”, завоюва олимпийска титла. След феноменалното си представяне на Летните олимпийски игри в Токио ’2020, свищовската студентка спечели олимпийското злато. 
Ивет Горанова стана олимпийска шампионка в категория до 55 кг в карате дисциплината кумите на игрите в Токио след 5 безапелационни победи от 5 изиграни срещи. На финала свищовската студентка от спец. „Икономика на търговията” победи с 5:1 многократната европейска шампионка Анжелика Терлюга от Украйна. 



Златният медал на Ивет е исторически – спортът карате за първи път е представен на Олимпийски игри, а за България е първото златно олимпийско отличие от 2008 г. насам. 
Според академичните преподаватели на Ивет в Свищов, тя е изключително скромен, трудолюбив и отговорен човек, който с несравнимия си боен дух на татамито, накара всички българи да се гордеят с нейното представяне. В чест на Ивет Горанова, в Токио звуча „Мила родино” – химнът на България, написан от свищовеца Цветан Радославов. 



Цялата академична общност на Стопанска академия „Д. А. Ценов” поздравява Ивет Горанова и се гордее с нейния огромен успех – олимпийска шампионска титла от игри в Токио.