За „Студент на годината 2012” в област „Социални, стопански и правни науки” бе избран възпитаникът на Стопанска академия Ергин Азис

В рамките на Празника на българските студенти,  8 декември, в НДК се състоя церемония по награждаване на най-изявените студенти в България. Традиционният конкурс „Студент на годината” се организира от Националното представителство на студентските съвети и се проведе под патронажа на министър-председателя на Република България  Бойко Борисов. На церемонията, съпътствана с мега спектакъл, в който участваха български поп изпълнители, 14 студенти бяха наградени с плакети за принос в различни области на образованието. Представители на Стопанска академия „ Д. А. Ценов” бяха: в област „Икономика“ -  Ергин Азис и Мерлин Сами, в област „Администрация и управление“ – Радина Цветанова и област „Спорт“ – Ростислав Петков.


За  „Студент на 2012 г.“ в област „Социални, стопански и правни науки” бе избран Ергин Азис – IV курс, спец. „Международни икономически отношения” и втора специалност „Финанси” от СА „Д. А. Ценов”. Той е първият възпитаник на свищовската Алма Матер, удостоен с такова високо признание.
„Наистина чувството да си удостоен с  такъв приз е неописуемо. Благодаря на Стопанска академия ''Д.А.Ценов'' за предоставената възможност да уча точно там, за всичките знания и умения, придобити през годините, за всичките възможности да се изявявам на локално, национално и международно ниво“ – развълнуван поздрави организаторите, журито и присъстващите на церемонията свищовският студент при получаването на наградата.


През настоящата година Ергин завоюва първо място в Първото междууниверситетско състезание по търговия на финансовите пазари. При обучение от компания, специализирана в прогнозиране на бъдещи движения на цените при различни финансови инструменти, единствено той, от одобрените за обучение 20 български и чуждестранни студенти, постигна максимален резултат. Като част от четиричленния екип на Стопанска академия, Ергин бе и сред победителите в  проекта  на УниКредит БулБанк – „Моята банка на бъдещето”.
Освен приза „Студент на годината” в своята област на образование, свищовският студент получи още няколко признания. На Ергин Азис бе присъдена специалната награда на  jobs.bg – плакет и електронна книга. Друга награда осигури на младия икономист стаж в Комисията за финансов надзор, а стипендията от Фондация „Атанас  Буров” ще подпомага ежемесечно обучението на свищовския студент с по 250 лв. през настоящата академична 2012-2013 г.



В националния конкурс „Студент на годината” бяха номинирани студенти и в областите: „Педагогически науки”, „Хуманитарни науки”, „Природни науки, математика и информатика”, „Технически науки“, „Аграрни науки и ветеринарна медицина”, „Здравеопазване”, „Спорт”, „Изкуства”, „Сигурност и отбрана”.
Другите наши представители:  Ростислав Петков, състезател по силов трибой,  бе финалист в област „Спорт“, а Радина Цветанова получи като награда стаж в Комисията за финансов надзор.
Радостта и удовлетворението от получените престижни награди на номинираните свищовски студенти споделиха и техните колеги от Студентски съвет при Стопанска академия, които присъстваха на тържествената церемония.