Възпитаници от Випуск ‘1989 проведоха другарска среща с официална церемония в Алма Матер и основаха алумни клуб

Възпитаници на Стопанска академия „Д. А. Ценов” от специалност „Счетоводство и контрол”, 12 група, Випуск ‘1989 се срещнаха в родната Алма Матер. Официалната церемония по посрещането им в аулата на Свищовското висше училище бе организирана съвместно с Кариерния център.

Приветствие от името на академичното ръководство поднесе доц. д-р Румен Ерусалимов – заместник-ректор „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение“. Той поздрави възпитаниците с добре дошли в Алма матер, припомни им завета на Дарителя и им благодари за това, че продължават да носят Стопанската академия в сърцата си. „Всеки от вас, освен знания, е намерил и нещо друго в Академията. Някои са открили тук любовта, други са се установили в Свищов и изградили своя дом, а повечето са намерили приятели за цял живот. Доказателство за това е, че 34 години след завършването на висше образование продължавате да организирате подобни срещи. Пожелавам ви здраве и късмет, и нека тази любов към Академията, остане завинаги у вас“.
Възпитаниците от Випуск ‘1989 бяха приветствани и от алумни организатора към Кариерния център – Димка Генчева. Тя сподели информация за Алумни асоциацията на СА „Д. А. Ценов” и поясни, че една от целите, заложени в основата на алумни асоциацията, е ползотворното сътрудничество в научната, професионалната и социалната сфери между Академията, нейните възпитаници и други заинтересовани страни. С присъединяването си към нея възпитаниците могат да затвърдят връзката си с родната Алма Матер, да се включат в професионалната наставническата мрежа на Стопанска академия, като споделят с колеги и студентската общност своя ценен професионален опит на експерти, както и други инициативи, посочени в правилника на асоциацията. В израз на желанието си да продължат подобни срещи и партньорства, присъстващите основаха най-новия алумни клуб, с името „ 12 група, Випуск 89”. За председател на алумни клуба бе избрана г-жа Сашка Петрова, с чиято помощ бе организирана тазгодишната среща.

След официалната среща, гостите имаха възможност да посетят академичния музей, където разгледаха обновената по повод 85-годишнината на Академията експозиция и да се докоснат до вещи на Дарителя. С интересна беседа уредникът Маргарита Дончева им припомни за Дарителя Димитър Ценов, за създаването и развитието на Свищовското висше училище.
Официалната част на алумни срещата приключи с ритуалното хвърляне на барети пред сградата на Ректората, множество снимки, споделени идеи за бъдещи срещи и съвместни проекти с Кариерния център чрез Алумни асоциацията.