Възпитаници на Свищовската академия отпразнуваха 50 години от дипломирането си

Възпитаници на Свищовското висше училище от Випуск ’1971 отпразнуваха 50 години от дипломирането си с алумни среща в родната Алма Матер. Честването на юбилейната годишнина бе отложено през 2021 г., поради противоепидемичните мерки в страната, но макар и година по-късно, в Стопанска академия „Д. А. Ценов” се срещнаха над 50 души, завършили различни специалности. За пореден път членовете на Алумни клуб „Випуск ’1971”, учреден през 2016 г., с председател проф. Никола Георгиев, седнаха на студентските скамейки.

Своите състуденти в аулата посрещна проф. Георгиев – дългогодишен преподавател в Академията. Приветствие от името на академичното ръководство поднесе зам.-ректорът по „Учебна дейност и акредитация” – доц. д-р Искра Пантелеева. Гостите поздрави и Димка Генчева от Кариерния център, който оказва съдействие при провеждане на алумни срещи в СА „Д. А. Ценов”.

Участниците в срещата си припомниха забавни моменти от студентските си години в Свищов, споделиха мили спомени, коментираха кариерната си реализация в живота, постигната благодарение на придобитите специалности в Свищовското висше училище, и заслужената почивка след пенсионирането им. Част от випускниците са реализирали успешна академична кариера като преподаватели – доценти и професори в Стопанската академия и в други висши училища в страната, което провокира въпроси за състоянието и развитието на Свищовската Алма Матер.

Огромното си вълнение и незабравими емоции от проведената среща – половин век след дипломирането им, членовете на алумни клуб „Випуск ’1971” запечатаха в множество снимки пред сградата на ректората и паметника на Дарителя.