Възпитаници от Випуск ‘1995 проведоха другарска среща с официална церемония в Алма Матер и основаха алумни клуб

Възпитаници на Стопанска академия „Д. А. Ценов” от специалност „Икономика и управление на селското стопанство”, Випуск ‘1995 се срещнаха в родната Алма Матер. Официалната церемония по посрещането им в аулата на Свищовското висше училище бе организирана съвместно с Кариерния център.

Приветствие от името на академичното ръководство поднесе доц. д-р Марина Николова – ръководител на катедра „Аграрна икономика”. Тя поздрави присъстващите за прекрасната идея по осъществяването на другарската среща, което винаги връща възпитаниците на Академията с огромно вълнение и благодарност в спомените от студентските им години и в града на 100-те първи неща, където са учили, забавлявали, влюбвали и изпитвали незабравими емоции.

„Вие сте хора, които освен професионалното си поприще, сте изградили с много любов и семейства, отглеждате и възпитавате изключителни деца. В този смисъл сте призвани да им дадете криле, да бъдете успешен пример за тях и защо не да ги мотивирате да продължат развитието и управлението на Вашия бизнес или създадат собствен такъв”, каза доц. Николова. Тя обърна специално внимание на всички за смисъла и предизвикателството на „ползотворното менторство на младите хора и превръщането им в активни посланици на пазара на образователни услуги”, защото именно те, хилядите възпитаници, са гордостта на родната Алма Матер, а голяма част са пример за успешни и иновативни предприемачи в различни сфери на икономиката. Ръководителят на катедра „Аграрна икономика” отбеляза, че присъстващите алумни възпитаници могат да поставят основите за бъдещи контакти и тясно сътрудничество с катедрата в осъществяването на различни съвместни мероприятия.
Заели отново местата си на студентските скамейки в първата си официална другарска среща на територията на Алма Матер, възпитаниците от Випуск ‘1995 бяха приветствани и от алумни организатора към Кариерния център – Димка Генчева. Тя сподели за Алумни асоциацията на СА „Д. А. Ценов” и поясни, че чрез присъединяването си към нея възпитаниците могат да затвърдят връзката си с родната Алма Матер и да продължават да участват в бъдещи инициативи. В израз на желанието си да продължат подобни срещи и партньорства, присъстващите основаха най-новия алумни клуб, с името „Випуск ‘1995”.

След срещата в аулата на Академията участниците в срещата посетиха Академичния музей, където с интересна беседа уредникът Маргарита Дончева им припомни за Дарителя Димитър Ценов, за създаването и развитието на Свищовското висше училище.
Официалната част на алумни срещата приключи с ритуалното хвърляне на барети пред сградата на Ректората, множество снимки, споделени идеи и желание за привличане на нови членове от всички специалности на Випуска, както и бизнес-срещи за подпомагане на младите хора, завършили Свищовската академия, и успешната им реализация в професионален план.