Възможностите за професионални и социални стажове в различни страни представи AIESEC - Свищов

Въвеждаща конференция за нови членове, приети през настоящата учебна 2013 – 2014 г. организира AIESEC – Свищов. Локалният офис на студентската организация провежда два пъти в годината кампании за набиране на нови членове. При есенната кампания в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” са приети 23-ма студенти, за които локалният офис организира тридневен изнесен форум.

На въвеждащата конференция бяха представени историята, идеите и целите на студентската организация, изградената в повече от 113 страни глобална мрежа на AIESEC, интегрираната платформа за развитие, чрез която младите хора добиват нови умения и способности. Председателят на AIESEC – Свищов, Мирослав Димитров  припомни, че локалния офис на студентската организация в Стопанска академия е един от първите офиси, открити в България. Той представи пред новоприетите членове възможностите за стаж в чужбина и поясни в кои области могат да се реализират. При социалните стажове те могат да избират между култура, предприемачество и световни проблеми.  Професионалните стажове са в областта на инжинерство, маркетинг, финанси, бизнес или информационни технологии.

Освен стажовете, по време на обучението бяха представени и другите програми на организацията, насочени към работа в екип и развитие на лидерски потенциал. Новоприетите членове научиха как могат да се присъединят към конкретен екип, в който искат да работят, какви възможности имат за ръководене на екипи в местната или националната структури и как могат в последствие да допринасят за процеса на обучение на други хора.


В локалната конференция участваха и алумни на AIESEC – Свищов. Под формата на симулации и ролеви игри те  предадоха на новоприетите своите знания и умения за работа в екип и ефективна комуникация. Част от алумните бяха отличени със специални награди за дългогодишен принос и активно участие в проекти и инициативи на локалния офис.

След проведената въвеждаща конференция предстои новите членове да изберат към кои екипи искат да се присъединят и да стартират работа по реализирането на различни проекти на локалния офис. Следващата кампания, която AIESEC – Свищов ще проведе за набиране на нови членове ще бъде през месец март 2014г.