Възможности за финансиране на проекти през 2019 г. представи Институтът за научни изследвания при Стопанска академия


Институтът за научни изследвания при Стопанска академия „Д. А. Ценов” проведе информационна среща за представяне на новите възможности за финансиране на научноизследователски проекти и подпомагане на научната дейност в свищовското висше училище. На срещата, която се проведе на 12 февруари 2019 г.,  присъстваха членове на Академичната експертна комисия, научните секретари на катедрените съвети, преподаватели и докторанти. Директорът на ИНИ – доц. д-р Анелия Радулова, запозна присъстващите с Вътрешните правила за условията и реда за оценка, планиране, разпределение и разходване на финансови средства, предоставяни от държавния бюджет и СА „Д. А. Ценов” за научноизследователска дейност за 2019 г. 
 

 

Пред присъстващите бе пояснено, че приоритетните области за осъществяване на научни изследвания остават непроменени и са както следва: „Пазари, управление и иновации в икономиката на знанието”; „Финансова стабилност, икономически политики, регулации и устойчиво развитие”; „Глобализация, конкурентоспособност и сътрудничество за интелигентен растеж”. В контекста на стимулиране научноизследователската дейност в Академията, участието на студенти и докторанти в научноизследователски проекти остава утвърден хоризонтален принцип. Сред проектите, които се финансират със средства от държавната субсидия, са екипни и/или индивидуални проекти за научни изследвания в областите на науката, в които Стопанска академия подготвя студенти и докторанти.
В рамките на информационния ден, в който участва и зам.-ректорът по научноизследователска и проектна дейност – доц. д-р Тодор Кръстевич, бяха коментирани критериите за оценка на проектните предложения, като се постави акцент върху промените по отношение планиране на разходите, сроковете за кандидатстване и реализиране на проекти.