В Стопанска академия се дипломира петият випуск на проект „Булстрад Академия”


За пети път съвместният проект на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп – „Булстрад Академия”, осигури възможност на служители от застрахователния бранш в България да повишат квалификацията си. Обучение по Застрахователен мениджмънт (Организация и управление на застраховането) в свищовското висше училище премина петият пореден випуск на Булстрад Академия, в който бяха обучени 18 служители от структурите на Булстрад от градовете  София, Благоевград, Хасково, Пловдив, Карлово, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен и Русе.
 

Квалификационното обучение бе организирано от Центъра за професионално обучение (ЦПО) към Стопанска академия, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО). Лектори от ЦПО бяха ръководителят на катедра „Застраховане и социално дело” при Стопанска академия – доц. д-р Румен Ерусалимов, доц. д-р Венцислав Василев, гл. ас. д-р Анелия Панева и гл. ас. д-р Милен Митков – преподаватели от същата катедра. Гост-лектори от ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп бяха Иво Груев – изп. директор и член на УС на Булстрад, Благой Анков – зам.-директор Дирекция „Правна”, Булстрад и Мария Рахнева – ръководител сектор „Дигитализация”, Булстрад.
Квалификационните документи на курсистите бяха връчени на тържествена церемония в зала Булстрад в Стопанска академия от официалните гости: доц. д-р Тодор Кръстевич – зам.-ректор по научноизследователска и проектна дейност; Иво Груев; Иван Иванов – управител на Ви Ай Джи Сървисиз България. 



В приветствието си към дипломантите, доц. Кръстевич подчерта свързаността на Стопанска академия с историята на теорията и практиката на застраховането в България. Той припомни, че още при създаването на свищовското висше училище през 1936 г. започват да се четат общи и специални курсове по теория на застраховането от именити професори, повечето от които са завършили в чуждестранни университети, а през 1950 г. е създадена първата катедра по застраховане в България. „Това са уникални дипломи, получени на уникално място”, заяви зам.-ректорът и подчерта, че няма застрахователно дружество в България, в чието ръководство да няма хора с дипломи, придобити в Стопанска академия. По думите му, дипломирането на пети випуск по съвместния проект „Булстрад Академия”, създаден по инициатива на Стопанска академия и ръководството на Булстрад в края на 2016 година, е показател за дълготрайно професионално партньорство между ковачницата на застрахователната наука в страната и гилдията на застраховането. 



Дипломантите от петия випуск на Булстрад Академия получиха своите удостоверения и сертификати на сцената на зала Булстрад, облечени с академични тоги и под звуците на фанфари. Зам-ректорът, доц. Кръстевич връчи грамоти на отличниците на випуска: Антоанета Караманова, Гергана Матева, Мая Войкова и Радосвет Матеев. Тържественият момент бе запечатан с множество снимки с гостите на церемонията, преподавателите и модераторите на обучението от ЦПО.