В Стопанска академия представиха програмата Work & Travel за летни студентски бригади и стажове в САЩ


На специализиран щанд в академичния Факултетски корпус, представители на великотърновския офис на фирма „Интеграл” презентираха програмата Work & Travel, по която свищовските студенти могат да кандидатстват за бригада или стаж в САЩ през лятната си ваканция на 2019 г. Представянето на програмата бе част от планираните дейности на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, насочени към предоставяне на възможности за студентите да съчетават обучението си в Стопанска академия с придобиването на практически опит за бъдещата им кариерна реализация.  



На посетилите щанда бе разяснено, че по програмата могат да кандидатстват студенти до 29-годишна възраст, които се обучават в редовна форма, в ОКС „бакалавър” или ОКС „магистър”. Младите хора имат възможност да придобият опит в американски компании на различни работни позиции в рамките на 4 месеца, а петия месец да използват за пътувания. При индивидуални разговори с представителите на фирмата, студентите получиха информация за цялостния процес по кандидатстване, конкретни работни позиции и заплащане, необходимо ниво на владеене на английски език, възможности за финансиране на пътуването. 
За свищовските студенти бе осигурена възможност да участват в томбола, при която голямата награда е двупосочен самолетен билет до САЩ. Кандидатствайки по програмата, те могат да се възползват и от безплатни консултации и курсове по английски език, които фирмата им предлага.