В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се проведе онлайн Национално ученическо състезание по „Икономика на туризма”


За поредна година катедра „Икономика и управление на туризма” със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” организираха Национално ученическо състезание по „Икономика на туризма”. Поради извънредната ситуация в страната, средношколската надпревара се проведе в онлайн формат. 
В тазгодишното предизвикателство взеха участие 94 ученика от 29 училища в страната. За призовите места, с есе на тема „Как виждам развитието на туризма след COVID-19?”, се състезаваха ученици от 11 и 12 клас от градовете София, Пловдив, Бургас, Русе, Перник, Плевен, Сливен, Велико Търново, Враца, Монтана, Силистра, Смолян, Търговище, Айтос, Белица, Велинград, Гоце Делчев, Горна Оряховица, Казанлък, Кнежа, Крумовград, Лом, Нови пазар, Попово, Сапарева баня, Суворово, Свиленград, Свищов и Якоруда.
 
Победителите в Национално ученическо състезание по „ИКОНОМИКА НА ТУРИЗМА” са:
Първо място:
Денислава Йорданова Иванова, Софийска професионална гимназия по туризъм – гр. София
Награди на Ректора на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ и от туристическа агенция „Амави Травел“ – гр. Свищов
Второ място: 
Ангел Тодоров Копаранов, Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" – гр. Велико Търново 
Награда от къща за гости „Балювата къща“ – гр. Трявна
Трето място:
Александър Богомилов Кунев, Професионална гимназия по туризъм „Ив. П. Павлов“ – гр. Русе
Виктория Валериева Димитрова, Професионална държавна търговска гимназия „Д. Хадживасилев“ -гр. Свищов
Награди от катедра „Икономика и управление на туризма“ 

Катедра „Икономика и управление на туризма” благодари на всички участници и изразява своето удовлетворение от провелия се конкурс за ученическо есе, в който участниците показаха отлична подготовка, добри идеи и креативност. Организирането на ученически състезания е само част от съвместната работа на катедрата и средните училища при подготовката на настоящите ученици за бъдещото им професионално реализиране в областта на туризма.