В Стопанска академия бе представена книгата на проф. Каменов „Нещо старо, нещо ново, нещо назаем”

Книга, озаглавена „Нещо старо, нещо ново, нещо назаем” издаде проф. д-р ик.н. Камен Каменов – ръководител на катедра „Мениджмънт” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Новата книга на свищовския професор представя размишления и впечатления от живота му, които не са представени систематизирано, а така, както са „споходили автора и съставителя във времето, което е повече от 20 години”.

На първото представяне на книгата, състояло се на 21 ноември т.г., присъстваха ректорът на Академията – проф. д-р Величко Адамов, зам.-ректори, ръководители на звена и центрове във висшето училище, преподаватели. Сред гостите бе и семейството на проф. Каменов.    
Водещите представиха автора на книгата и като учен, и като творческа личност.
Като идея заглавието на книгата е заимствано от обичаите в някои страни, където за булката трябва да има нещо старо, нещо ново и нещо назаем от близки и приятели. Старото в случая са непреходните мисли на древните мислители. Новото – авторските мисли и всичко онова, което е синтезирано от случки, събития и промени в обществено - икономическия живот. Назаем – това са размисли и максими, които са впечатлили автора, но са придобити при непосредствено общуване, от медии, споделени в социалните мрежи и т. н. Мислите и сентенциите в книгата си проф. Каменов класифицира в пет типа: „философско-поведенчески“, „професионално-технологични“, „мисли на границата между професионално-етични и професионално-цинични“, „личностно оценъчни“ и „обществено-популярни“.

Пред академичната общност проф. Каменов сподели, че книгата представлява една негова житейска позиция. Авторът разказа, че малко преди промените от 10-ти ноември 1989 г., животът го среща с „един много интересен човек – проф. Пиер Ришар”, който му предложил да бъде включен в курс за подготовка на кадри по социална психология и психоанализа на социалните структури в Новосибирск. „Това даде траен отпечатък в моя живот” – разказа проф. Каменов.
В своето обръщение към присъстващите проф. Каменов изрази благодарност към академичното ръководство за организиране на първото представяне на книгата.     
Присъстващите също имаха възможност да споделят свои разсъждения върху сентенциите и да зададат различни въпроси към автора.


На 27 ноември т.г. се състоя втора творческа среща, на която проф. Каменов представи своята книга и пред студентите на Стопанска академия, организирана от академичното ръководство, със съдействието на Студентски съвет.