В рамките на СА „Д. А. Ценов“ - Свищов се проведе празнична церемония по откриване на 15-тият Алумни клуб „Светлите”

На 18 май 2013 година в ауд. 1 (Аула), се проведе тържествена церемония по основаването на Алумни клуб „Светлите”, който се превърна в 15-тия пълноправен член на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия.

В мероприятието, организирано от екипа на Образователен и кариерен център при СА „Д. А. Ценов – Свищов – гл. ас. д-р Николай Нинов и ас. Иван Маринов (ръководител на секция „Алумни“) се включиха тринадесет бивши възпитаници от специалност „Счетоводство и контрол“, дипломирали се преди точно десет години. Официални гости на мероприятието бяха проф. д-р Георги Баташки, доц. д-р Галя Иванова – Кузманова и гл. ас. Цветан Цветков – преподаватели от катедра „Счетоводна отчетност“, любезно поканени от членовете на новосъздадения клуб.

В началото на срещата по повод сформирането на Алумни клуба, гл. ас. д-р Николай Нинов – директор на „Образователен и кариерен център“ представи подробно основните цели, мисията и правилника на Асоциацията на възпитаниците. В своето обръщение към членовете на клуба, той ги приветства и им благодари от името на Ръководството на Висшето училище, за тяхната признателност и позитивно отношение към академичната инициатива, превърнала се в повод за срещата. Директорът на „Образователен и кариерен център“ изрази желанието и очерта бъдещите насоки за развитие и ползотворно сътрудничество между новия Алумни клуб и Стопанска академия. Д-р Нинов прикани новите членове да запазят жива връзката си с образователната институция, която е осигурила тяхната професионална подготовка; все по-голямата необходимост от споделяне на професионален и лидерски опит, както и практически умения, между вече реализиралите се и настоящите възпитаници на висшето училище, като разбира се това не извежда на заден план запазване на съвместното приятелство между възпитаниците и родната Алма матер.

Последва поздравително слово от проф. д-р Георги Баташки, в което той подчерта огромното си задоволство от факта, че бившите възпитаници на специалността, в която той дългогодишно преподава, са настоящи преуспели бизнесмени и мениджъри, с подчертано доказани качества. Към всички присъстващи, той отправи пожелания за здраве и късмет и още по-ползотворно сътрудничество в името на просперитета на Стопанска академия.

Следвайки вече добре познатия ритуал по учредяване на Алумни клуб, присъстващите избраха свой почетен председател в лицето на г-ца Виолета Китанова (при протоколист – г-ца Ани Ленджова, като същевременно беше конкретизирано името на Алумни клуба и програмата за бъдещата му дейност). Със „златни букви“, в Протокола по основаването на 15-я по ред Алумни клуб, бяха прибавени и имената на: Магдалена Йорданова, Николай Иванов, Николай Първанов, Айлян Пашала, Светлозар Стоянов, Яна Иванова, Борис Минчев, Едгар Загороднюк, Веселин Василев, Димитър Димитров и Веселин Боянов.

Г-ца Китанова произнесе пред присъстващите емоционално слово, с което изказа своята, както и признателността на нейните колеги, към преподавателите в Стопанска академия, които са допринесли за изграждането им като настоящи професионалисти в избраните от тях сфери на икономическия живот.

След официалното откриване на клуба, в знак на признателност и уважение към делото на Дарителя – Димитър А. Ценов, участниците в церемонията, се отправиха към паметника му, където поднесоха цветя и позираха за обща фотография, която да увековечи този светъл ден.

Срещата между бившите възпитаници бе обогатена и от съдържателна лекция, изнесена от уредничката на Академичният музей – г-жа Маргарита Дончева, което се превърна в изключително приятно и емоционално изживяване за членовете на Алумни клуба.

За финал на срещата, новите членове на Асоциацията изявиха своята готовност и желание да се включат активно в живота и развитието на Асоциацията, като спомагат за реализирането на ефективно сътрудничество със Стопанска академия по линия на нейния образователен маркетинг и връзките с бизнеса и практиката – инициативи заемащи ключово място в програмата на Алумни клуба.