Турнир „За купата на Ректора” организира ФК „Лато” под егидата на Свищовската академия

Турнир „За купата на Ректора” организира и проведе Футболен клуб „Лато” под егидата на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. В двудневната надпревара участваха родени през 2015 и 2016 година деца от ФК „Локомотив” – Дряново, СК „Болярчета” – Велико Търново, ФК „Дунав” – Русе и домакините от ФК „Лато”. Така, с празник на детския футбол, поредица от голове и много емоции в закрита зала на Корпус Юг, стартира новата спортна година в Свищов.
При децата набор 2015 г. шампионската титла и купата на Ректора завоюва отборът на „Дунав” 1. На второ място се класира вторият отбор от Русе – „Дунав” 2, а малките Болярчета се пребориха за бронзовите медали. Отборът на домакините „Лато” се класира четвърти, а „Локомотив” – на пето място. При футболните таланти, родени през 2016 г., безапелационно Болярчетата се наложиха във всички срещи и отнесоха шампионския трофей във Велико Търново. Вицешампионската купа и сребърните медали останаха в Свищов за отбора на „Лато”, а на трето място се класира отборът на „Дунав” – Русе.

Купите на шампионите и златните медали връчи ректорът на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – проф. д-р Марияна Божинова.Тя поздрави организаторите и участниците в турнира за прекрасната инициатива и пожела детският футболен турнир да се превърне в традиция за града. Проф. Божинова припомни, че вторият състезателен ден – 08.01.2023 г., се провежда на една от най-важните дати, свързани с историята на Свищовското висше училище, а именно деня, когато по нов стил се навършват 170 години от рождението на именития свищовец Димитър Ценов, с чието дарение е създадена Академията.

Вицешампионските купи връчи президентът на ФК „Лато” – Георги Илиев, а призьорите на трето място бяха наградени от проф. д-р Красимир Шишманов – председател на Общото събрание на СА „Димитър А. Ценов”.