Трима студенти от Стопанска академия завоюваха четири медала от Държавно студентско първенство по карате

Трима студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участваха в Държавното студентско първенство по карате, състояло се на 10 и 11ноември 2012 г. в София  и завоюваха четири медала. В състезанието, организирано от Асоциацията за университетски спортове „Академик”, се включиха над 40 състезатели от седем висши учебни заведения. 
Пламен Диков от 4 курс, спец „Аграрна икономика”, завоюва златен медал в дисциплината „кумите” до 60 кг. Пламен е национален състезател, включен е в състава на националния отбор и ще представлява България на световното първенство по карате в Париж на 24 ноември 2012 г.
С два бронзови медала от първенството се завърна Цветомир Димитров – магистър по Информационни технологии в бизнеса. Той зае трето място в дисциплината „кумите” до 84 кг. и в дисциплината „ката”.  Бронзов медал в колекцията си от отличия добави и Верони Маринов,  магистър по Бизнеспланиране, като завоюва трето място в дисциплината „ката”. 

„И тримата студенти са активни състезатели, които за пореден път представят Стопанска академия в национална проява и отново заемат призови места” – коментира техният треньор и ръководител сенсей Марин Маринов.
Освен карате, от бойните спортове в Стопанска академия се развива и кик бокс. В тазгодишното Държавно първенство по кик бокс (20-22.04.2012 г. в Габрово) свищовските студенти, водени отново от  сенсей Марин Маринов, завоюваха пет медала – два златни: Алтънай Салиев, ІV курс, спец. „Финанси“ и Стоян Стоянов, І курс, спец. „МИО“; един сребърен – Тоня Цвяткова, ІV к., спец. „Счетоводство и контрол“ и два бронзови – Добромир Добрев, ІV курс спец. „Икономика на търговията“ и Крум Костадинов, І курс, спец. „Икономика на търговията“.