Свищовските студенти се запознаха с нови възможности за студентски бригади в САЩ за лято 2019


„Нови места, нови приятели, нови умения” – под това мото бе представена пред свищовските студенти програмата Work & Travel USA от aгенция Orange. След съдействие от страна на екипа на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанска академия и осигуряване на необходимите условия, представители на агенцията запознаха младите хора с възможностите, които им предоставя програмата за работа и пътуване по време на тяхната лятна ваканция през 2019 г. На специализиран щанд пред Факултетен корпус, студентите получиха информационни материали за предимствата на програмата, нейната продължителност и работните оферти. 



В индивидуални консултации с представители на aгенцията, студентите научиха как могат да се запишат, какви документи са им необходими за кандидатстване, какво ниво на владеене на английски език трябва да притежават, как могат сами да финансират участието си по програмата и заминаването за САЩ, какво заплащане да очакват от провеждането на студентската бригада. Коментирани бяха и ползите от придобиването на опит в американска компания за бъдещата им кариерна реализация, подобряване нивото на владеене на английски език, запознанствата с техни връстници от различни държави. 
Представителите на агенцията поясниха още, че програмата Work & Travel USA дава възможност на студентите да станат по-самостоятелни,  да пътуват и да разгледат голяма част от емблематичните за САЩ места, и да се завърнат от лятната бригада със спестен финансов ресурс, който им е необходим за издръжката през следващата учебна година.
Представянето на програмата за лятна студентска заетост е част от календара на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността с планувани външни визити и мероприятия на партньорски организации, които имат за цел да предоставят възможност на студентите, обучаващи се в Стопанска академия, да съчетаят ученето с практиката, както и всестранното им развитие, в това число и кариерно.