Свищовските студенти отново се потопиха в света на банкирането, иновациите и новите технологии чрез среща с бизнеса

Среща с представители на УниКредит Булбанк организира за свищовските студенти „Образователен и кариерен център” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Студенти от всички курсове и специалности присъстваха на срещата, която откри директорът на Центъра гл. ас.д-р Николай Нинов.

Приветствие към гостите и участниците във форума от името на ректора проф. д-р Величко Адамов и от академичното ръководство поднесе доц. д-р Теодора Димитрова в качеството си на зам.-ректор „Студентска, информационна и социална политика”  и преподавател по банкови дисциплини.

По думите й, банкирането е „необятна професия и за да бъдеш успешен банкер е необходимо да си адекватно образован, позитивен, креативен, иновативен и емоционално интелигентен, каквито са възпитаниците на Стопанска академия”. В подкрепа на думите си доц. Димитрова подчерта, че дипломиралите се в Свищов са успешно реализирани в банковите структури като банкови мениджъри, кредитни анализатори, банкови експерти, банкови одитори и др.

Директорът на ОКЦ – гл. ас. д-р Николай Нинов представи гостите-презентатори от УниКредит Булбанк, а именно „дамското трио” – Чакърова, Тренчева и Пенева. Основните теми на презентацията бяха проекта „Моята банка на бъдещето 2.0.” (включващ областите „Корпоративно и инвестиционно банкиране”, „Банкиране на дребно и информационни технологии”, „Иновации и развитие на бизнеса” и „Маркетинг и комуникации”) и Стажантската програма на банката за 2013 година.


За втора поредна година екипът на УниКредит Булбанк, покани свищовските студенти да станат част от едно вълнуващо изживяване в света на банкирането, иновациите, новите технологии и развитието на бизнеса. „Моята банка на бъдещето“ е програма, която разкрива нови възможности и дава поле за разгръщане на потенциала. В рамките на презентацията, присъстващите научиха  повече и за това: какво обещава УниКредит Булбанк на своите стажанти; какво да очакват от срещата с най-добрия учител – практиката; как да се докоснат до опита на доказаните професионалисти и мениджъри на банката; как напрактика да научат нови неща и да се включат в специално разработени за програмата обучения; как да работят по реални проекти и да представят своите идеи пред мениджмънта.

В презентацията бяха посочени потенциалните възможности и шансове на студентите да се включат в Стажантската програма на УниКредит Булбанк и да започнат своята кариера. Присъстващите научиха, че УниКредит Булбанк дава шанс на 400 талантливи студенти и млади професионалисти да започнат своята кариера чрез Стажантска програма 2013. Тя се провежда за седма поредна година, като от 2007 г. до момента 1850 стажанти са направили първите си стъпки в кариерата с УниКредит Булбанк. През миналата 2012 година 25% от участвалите в стажантската програма са останали на работа в банката. През 2013 г. бъдещите стажанти могат да избират от позиции в цялата страна, в централата и в клоновата мрежа на банката, в следните области: Банкиране на дребно, Инвестиционно банкиране, Финансови пазари и инвестиционно посредничество; Корпоративно банкиране; Частно банкиране; Информационни технологии; Администриране на запори и застраховки; Карти и картови операции; Обработка на валутни и местни плащания; Управление на риска; Необслужвани кредити; Банкова сигурност; Обслужване и удовлетвореност на клиентите; Бизнес комуникации - маркетинг и реклама; Връзки с обществеността и комуникации. Стажът е с първоначална продължителност 3 месеца, като в зависимост от желанието на стажанта и възможността на банката, може да бъде продължен до 6 месеца. Стажантите получават месечно възнаграждение. За участниците в програмата, на които се налага да съчетават ангажираността си в банката и ходенето на лекции, институцията предлага гъвкави схеми за стажуване. Кандидатите за стаж, научиха и от къде могат да се запознаят подробно с изискванията към тях, а именно на сайта на УниКредит Булбанк www.unicreditbulbank.bg. Кандидатстването става чрез изпращане на автобиография и мотивационно писмо на internship@unicreditgroup.bg, като крайният срок за подаване на документи е минимум един месец преди желаната дата за започване на стажа.

На финала на срещата, студентът-четвъртокурсник от специалност „Финанси”, победител в миналогодишното издание на „Моята банка на бъдещето” – Велизар Гутов, сподели своите впечатления от проекта, от съревнованието и радостта от победата като вдъхна кураж и увереност на присъстващите за активното им включване и участие в настоящата версия на проекта.

След официалния край на презентацията десетки студенти проведоха неформални разговори с гостите от УниКреди Булбанк, на които зададоха редица въпроси и изложиха своите виждания и планове.