Свищовски студенти се срещнаха в парламента с министър и депутати – възпитаници на Стопанска академия


Студенти от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” – Свищов посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ-Велико Търново – Станислава Стоянова, която е член на парламентарната комисия по образование и наука и преподавател в свищовското висше училище. Младите хора, обучаващи се в икономически специалности, имаха възможността да слушат дебатите в пленарна зала, свързани с приемането на държавния бюджет. По-късно те се срещнаха с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и с народни представители, получили образованието си в Стопанската академия.



В дискусията със студентите се включиха още министърът на финансите, който също е възпитаник на Свищовската академия Владислав Горанов и председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.
Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат активни и всеки ден да се развиват, защото държавата има нужда от добре образовани и квалифицирани кадри. Председателят на ПГ на ГЕРБ даде пример с Георг Георгиев, който с участието си в 43-тото Народно събрание стана най-младия депутат в историята на парламента.



Висшето училище в Свищов се е доказало като емблематично по отношение обучението на кадри, реализирали се успешно в изпълнителната и законодателна власт, в управлението на бизнеса и в науката, каза народният представител Станислава Стоянова и призова студентите да работят усърдно за постигането на техните лични успехи.