Свищовски студент участва в международна конференция на AIESEC

Четвъртокурсникът Мирослав Димитров от спец. „Финанси” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участва в тазгодишната международна конференция на студентската организация AIESEC, която се проведе в Киев. „EUROCO 2013” събра в столицата на Украйна около 200 души от близо 40 държави от Европа и Северна Америка. България представиха председателите на осемте офиса в страната ни.


Седемдневният форум в Украйна даде възможност на лидерите на студентските структури да се срещнат и запознаят на живо, да контактуват помежду си, да обменят информация за възможностите за професионални и за социални стажове в различните страни. В деня, посветен на развитието на лидерски умения, председатели на държави и президентът на международната студентска организация AIESEC International – Ролф Шмахтенберг от Норвегия, проведоха обучение как се ръководи и координира локален офис. В рамките на форума представители на международни компании запознаха участниците с това, какво търсят те в студентите като умения и знания за да бъдат избрани за техни стажанти и какви стажове предлагат в момента за отделните страни.


Традиционна част от международната конференция на AIESEC в вечер на културите (Global village), на която се представят характерни за  различните държави традиции и култура. На щанда на българската делегация бяха показани характерни за страната ни храни и напитки, фолклорни елементи и материали представящи различни национални исторически, културни и туристически обекти.

„За своето цялостно представяне и участие, българската група бе отличена с награда за най-добра делегация – нещо, което не се е случвало през последните 10 години” – сподели след завръщането си от Киев председателят на AIESEC – Свищов, Мирослав Димитров.