Свищовската академия удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза” ректора на университета „Артифекс” в Букурещ, Румъния

На тържествена академична церемония, с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе удостоен проф. д-р Александру-Лучиян Маноле, ректор на университета „Артифекс” в Букурещ, Румъния. След посрещането на ректора – проф. д-р Марияна Божинова, номинирания за почетен доктор и придружаващите ги официални лица, в залата прозвучаха химнът на Р България и химнът на Европа. Проф. д-р Анета Денева, зам.-председател на Общото събрание, представи проф. Маноле, като запозна аудиторията с неговата професионална и обществена дейност.


Ректорът проф. Божинова прочете решението на Академичния съвет за удостояването на проф. д-р Александру Маноле с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на СА „Д. А. Ценов”. Най-високото почетно звание на Академията се връчва на проф. Маноле за изключителния му принос при обвързването на кръговата икономика с отчитането на устойчивостта, както и за силната му ангажираност с разширяването на сътрудничеството между СА „Д. А. Ценов” и университета „Артифекс”. Ректорът връчи на проф. Маноле дипломата и почетните знаци, а в чест на новия почетен доктор прозвуча „Многая лета”.

Проф. д-р Александру-Лучиян Маноле – новият „Доктор хонорис кауза” на Свищовското висше училище, благодари за оказаната му чест и изнесе академично слово на тема „Образователен софтуер за управленски информационни системи”.


След церемонията ректорът и почетният професор поднесоха цветя пред паметника на Дарителя. В Академичния музей проф. Маноле положи подпис в почетната книга на Висшето училище.