Свищовската академия отличи победителите в Националното ученическо състезание по „Икономика на туризма”

Катедра „Икономика и управление на туризма”, със съдействието на Кариерния център при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, за поредна година организира Национално ученическо състезание по „Икономика на туризма”.

В тазгодишното предизвикателство взеха участие 25 ученика от 14 училища в страната. За призовите места, с есе на тема „Как виждам развитието на българския туризъм?”, се състезаваха ученици от 11 и 12 клас от градовете София, Варна, Пловдив, Русе, Перник, Велико Търново, Силистра, Търговище, Свищов, Гоце Делчев, Луковит, Попово и Якоруда.


Победителите в Национално ученическо състезание по „ИКОНОМИКА НА ТУРИЗМА” са:
Първо място: Антония Руменова Димитрова, Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров” – гр. Попово.
Награди на Ректора на Стопанска академия „Д. А. Ценов”:
Второ място: Алек Александров Ковачев, Софийска професионална гимназия по туризъм – гр. София;
Трето място: Димитър Георгиев Игнатов, Професионална държавна търговска гимназия „Д. Хадживасилев“ – гр. Свищов;
Веселин Романов Владимиров, Професионална гимназия по икономика – гр. Перник.
Специални награди:
Специална награда на катедра „Икономика и управление на туризма” – Сибелла Мирославова Тагарова, Професионална гимназия по туризъм „Проф д-р Асен Златаров” – гр. Варна
Специална награда на Магистърска програма „Икономика и мениджмънт на туризма” – Людмила Костадинова Фончева, Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев” – гр. Гоце Делчев

Всички участници получават сертификат за участие, даващ им право на избор на специалност и приоритет при кандидатстване в редовна форма на обучение в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов.

Катедра „Икономика и управление на туризма” благодари на всички участници и изразява своето удовлетворение от провелия се конкурс за ученическо есе, в който участниците показаха отлична подготовка, добри идеи и креативност. Организирането на ученически състезания е само част от съвместната работа на катедрата и средните училища при подготовката на настоящите ученици за бъдещото им професионално реализиране в областта на туризма.