Студентската организация AIESEC в Свищов е с нов офис

Студентската организация AIESEC в Свищов има нов офис, който ще бъде използван за провеждане на работни срещи с представители на бизнеса, НПО и институции. При официалното откриване, президентът на локалния офис - Ивайло Весков сподели, че AIESEC в България съществува от 1990 година, а Стопанска академия е едно от първите висши учебни заведения, където се отваря офис на организацията в нашата страна. По думите му, локалният офис на AIESEC в Свищов е офисът, който работи най-добре с ръководството на университета към който е разкрит. Весков сподели, че по два от измерителите за дейността на студентската организация са на първо място в България, а именно - участие на членовете в екипи и най-много проекти и инициативи. „Не сме най-големия офис като членска маса, но много други офиси ни търсят за обмен на информация, идеи, практически опит” – уточни още Ивайло Весков.
 
Новата придобивка за студентите от AIESEC в Свищов откри ректорът на Стопанска академия почетен проф.д-р Величко Адамов. След ритуалното прерязване на лентата той заяви, че членовете на организацията и в бъдеще ще имат пълната подкрепа на ръководството на Академията, и им пожела да продължат да се доказват като добри и водещи лидери.

В локалния офис на студентската организация в Свищов членуват над 50 души. Те ще продължат да работят в досега съществуващия, фронт-офис на организацията, който се намира на 3-ти етаж във Факултетски корпус на СА.

Новият, втори офис на организацията е в „Учебна база Север”, стая 210. Сред гостите на официалното му откриване, освен преподаватели и ръководители на центрове, бяха и членове на Студентски съвет заедно с председателя Мария Немска. Домакините споделиха, че между двете студентски организации има добър синхрон и ползотворно взаимодействие.