Студенти от Стопанска академия „Д. А. Ценов” ще бъдат номинирани за стипендианти на фондация „Атанас Буров”


За поредна година студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” ще бъдат сред номинираните за стипендианти на фондация „Атанас Буров”. По традиция, Фондацията провежда ежегодно конкурс за стипендианти, в който право на участие имат студенти в редовна форма на обучение по икономически специалности във висши училища в България, завършили са най-малко ІІІ курс и са с успех от цялото следване не по-малко от „Много добър” 4.50. Конкурсът се провежда в градовете Свищов, Варна и София, и преминава през различни етапи. За академичната 2019-2020 г. стипендията е в размер на 300 лева месечно и се получава през деветте учебни месеца.
 

Конкурсът в Свищовската академия, в който участваха 8 студенти от различни специалности, проведоха Владимир Ташков – изпълнителен директор на Фондацията и Росица Колева – експерт. Гостите подчертаха, че вече повече от 20 години сред избраните за стипендианти на Фондацията ежегодно има по 3 – 5 студенти от Стопанската академия. По думите на изпълнителния директор, резултатите, които свищовските студенти показват, винаги са на много високо ниво. Владимир Ташков благодари на академичното ръководство за организацията и предоставените условия за провеждане на конкурса. 
Участващите в конкурса студенти решаваха писмения тест, включващ 30 въпроса от затворен тип, свързани със счетоводство, финанси, банково дело, външна търговия и други икономически области. Високото ниво на тяхната подготовка показа и факта, че след получените резултати от теста, четирима бяха поканени на събеседване с представителите на Фондацията и ще бъдат предложени за стипендианти пред Управителния съвет.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени след заседание на УС през м. декември и имената на одобрените кандидати ще бъдат публикувани на сайта на Фондацията. По думите на Владимир Ташков, сумите за първите три месеца от настоящата учебна 2019-2020 г. традиционно ще бъдат изплатени още преди коледните празници.