Стратегическият партньор на Свищовската академия – ЗАД „Булстрад” за пореден път е „Застраховател на годината”

Стратегическият партньор на Свищовската академия – ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” за пореден път получи най-престижното признание в застрахователния бранш – „Застраховател на годината – Общо застраховане”. Наградата за застраховател на 2021 г. бе връчена на главния изпълнителен директор на застрахователното дружество – Недялко Чандъров от председателя на Комисията за финансов надзор – Бойко Атанасов.

ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” – едно от най-големите застрахователни дружества в България, е дългогодишен партньор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. По съвместен проект, наречен „Булстрад Академия” (стартирал през 2017 г.), над 120 служители на застрахователното дружество завършиха обучителен курс за повишаване на квалификацията им, воден от преподаватели от катедра „Застраховане и социално дело” при СА „Д. А. Ценов” и от представители на топ мениджмънта на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Освен това, голяма част от служителите на компанията са възпитаници на Свищовската академия, където преди 83 години за пръв път в България започва академичното преподаване по застраховане.

Проявявайки отговорност не само към своя бизнес и към своите служители, застрахователната компания инвестира и в обучението на младите хора. Ежегодно Булстрад предоставя стипендии и стажантски програми за най-изявените свищовски студенти. За трета поредна година застрахователното дружество покрива годишните такси за обучение на първокурсниците, приети в редовна форма, специалност „Застраховане и социално дело”.

На тържествената церемония по връчване на наградите за застраховател на 2021 г. сред официалните гости бе доц. д-р Румен Ерусалимов – зам.-ректор на Свищовската академия. Той поздрави от името на ректора – проф. д-р Марияна Божинова и от името на академичното ръководство главния изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”– Недялко Чандъров, за високото признание, с което компанията бе удостоена. Доц. Ерусалимов подчерта, че за пореден път ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” доказва, че е силна институция, с изключителен кадрови потенциал.

След церемонията зам.-ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” се срещна с мениджърския екип на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. На срещата бяха обсъдени бъдещи дейности в посока продължаване на ползотворното партньорството между двете институции.