Стратегическият партньор на Свищовската академия – ЗАД „Булстрад” отново е „Застраховател на годината”

Стратегическият партньор на Свищовската академия – ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” отново бе отличен с най-престижното признание в застрахователния бранш – „Застраховател на годината – Общо застраховане”. Церемонията се проведе в столичния хотел „Маринела”. Наградата бе връчена на главния изпълнителен директор на застрахователното дружество – Недялко Чандъров от председателя на Народното събрание Росен Желязков. Приемайки наградата Недялко Чандъров сподели, че въпреки трудностите, изминалата година е била най-успешната за дружеството от както е на българския пазар и благодари на всички, допринесли за постигнатите резултати.

Гост на тържествената церемония по връчване на наградите на отличилите се през 2022 година застрахователни дружества, пенсионноосигурителни дружества и застрахователни брокери, беше новоизбраният член на УС на АБЗ доц. д-р Румен Ерусалимов – зам.-ректор на Свищовската академия. Той поздрави от името на ректора – проф. д-р Марияна Божинова и от името на академичното ръководство главния изпълнителен директор на ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”– Недялко Чандъров, за високото признание, с което застрахователната компания бе удостоена. Доц. Ерусалимов подчерта, че за пореден път ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” доказва, че е силна институция, с изключителен кадрови потенциал. Той изказа и благодарност от името на академичното ръководство за това, че проявявайки отговорност към обучението на младите хора, застрахователното дружество за четвърта поредна година покрива годишните такси за обучение на първокурсниците, приети в Свищовското висше училище в редовна форма, специалност „Застраховане и социално дело”.

След церемонията зам.-ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” се срещна с мениджърския екип на ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Двете страни обсъдиха бъдещи дейности в посока продължаване на ползотворното партньорството и отбелязаха, че голяма част от служителите на компанията са възпитаници на Свищовската академия, където преди 84 години за пръв път в България започва академичното преподаване по застраховане.