Стопанска академия с призово място и в онлайн класация на българските висши училища

За пореден път Стопанска академия „Димитър А. Ценов” заема челна позиция сред висшите учебни заведения в България.

В анкета на информационна агенция Дартс нюз, свищовската Алма матер е на първо място и на 19-ти юли води във временното класиране с близо 40%. Към същата дата, втората позиция заема Великотърновския  университет с близо 20%, следван от Софийски университет с малко над 10%.
„Лъвски скок в класацията на най-добрите вузове у нас направи Стопанската академия в Свищов” – съобщава на сайта си информационната агенция. Чрез анкетата, провеждана от Дартс нюз, всеки може да гласува за университета, който е завършил, или пък да го накажете, като дадете вота си за друг.

„Целта е да дадем ориентир на всички, които се колебаят къде е най-добре да се завърши висше образование у нас” – поясняват организаторите. Те призовават да се гласува на база личен опит и наблюдения, свързани с преподавателите, знанията и перспективите, които предлагат съответните учебни заведения. „С тази анкета ще проверите дали вашето мнение съвпада с оценките в рейтинговата система на вузовете в България. Освен това ще стане ясно кой от всички 51 акредитирани университета у нас има най-верните приятели в интернет” – пише още на сайта на информационната агенция.
По информация от Дартс нюз, гласувайки в сайта, възпитаници, партньори и приятели на Стопанска академия „за два дни успяха да я качат на първо място”.

Резултатите са временни и всеки може свободно да изрази своя вот на www.dartsnews.bg.
В анкетата, имената на учебните заведения са подредени по азбучен ред.