Стопанска академия отново връчи специална награда в Националния конкурс „Звездици за Лора”

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за пореден път присъди специална награда в Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”. Конкурсът се провежда ежегодно в Свищов в памет на талантливата певица Лора Николова и другите 11 деца, трагично загинали в река Лим през 2004 г., на които също се посвещават поредица тематични прояви. Националният конкурс, организиран по инициатива на бащата на Лора – Илиян Николов, съвместно с ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856”, община Свищов и фондация „Ангели от Лим”, набира все по-голяма популярност и сред младите изпълнители е въпрос на престиж да участват в него.

В тазгодишното, XIV-то издание на конкурса, желание за участие заявиха 130 изпълнители от България, разпределени в пет възрастови групи. Тяхното представяне бе оценявано от жури, с председател Маргарита Хранова и членове Мими Иванова, доц. Етиен Леви, Дариана Генова, Мая Райкова, Кристина Иванова (носител на наградата „Звездици за Лора” за 2014 г.) и Росен Маринов. Лауреатите бяха наградени на гала концерт в последната вечер на конкурса.

Специалната награда на Стопанска академия бе присъдена на Александър Петров на 16 години  от Добрич. Наградата връчи Маргарита Дончева – организатор Студентски дом на културата при СА. Тя поздрави всички участници, организатори, вокални педагози, жури и спомоществователи на  националния конкурс от името на академичната общност в Свищов, апелирайки към участниците от по-големите възрастови групи, че Свищов и Стопанска академия са тяхното място, което би могло да им даде шансове както за качествена подготовка в икономическото поприще, така и да продължават да развиват и надграждат таланта си в Студентския дом на културата.

Победител в тазгодишното издание на конкурса и носител на статуетката „Звездици за Лора” стана 19-годишният Маломир Ингилизов от Бургас.