Стопанска академия "Д. А. Ценов" – Свищов взе участие в петото издание на международното изложение "Образование без граници"

 

В периода  21–23 октомври 2011 г. Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов взе участие в петото издание на международното изложение „Образование без граници”, проведено в Националния дворец на културата – гр. София. Този форум е единственото изложение в Югоизточна Европа, провеждащо се с подкрепата на Европейския съюз по линия на програми CORDIS & TED.

Целите на форум „Образование без граници” са да представи на едно място най-големите университети от цял свят и да запознае младите хора и техните родители с възможностите за обучение в тях.

Наред с едни от най-престижните висши учебни заведения във Великобритания, Холандия, Канада, САЩ, Австрия, Белгия, Швеция, Швейцария, Япония и други, дейно участие взе Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, която имаше честта да защитава не само своето 75-годишно реноме и престиж, но и тези на българското висше образование, тъй като бе единственото родно висше училище, което направи свое цялостно представяне в рамките на международното изложение.

При засилен посетителски и медиен интерес, бяха представени възможностите за обучение в ОКС „бакалавър” и „магистър”, ОНС „доктор”, критериите и сроковете за прием, многообразието от стипендии получавани по различни програми, потенциала за обучение на възпитаниците ни в партньорски висши училища в чужбина, предимствата и удобствата на следването в родния ни град и не на последно място по степен на важност – традициите и качеството на образованието, което се придобива в направленията „Икономика” и „Администрация и управление” в Стопанската академия.

С активното си участие в международния форум „Образование без граници”, СА „Д.А.Ценов” – Свищов, доказа още веднъж по безспорен начин, че е образователна институция, която определя стандартите в икономическото образование в България.