Стопанска академия „Д. А. Ценов“ взе участие в отбелязването на 121 години от загубата на Алеко Константинов


Представители на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ взеха участие в организирания от Община Свищов Възпоменателен ден в памет на писателя Алеко Константинов, от чиято смърт се навършват 121 години.
Паметно слово пред присъстващите на мероприятието поднесе г-н Росен Маринов, Директор на Дирекция „Култура и културно наследство“. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя от името на кмета на общината Генчо Генчев, от председателя на Общински съвет гр.Свищов д-р Кристиян Кирилов, Туристическо дружество „Алеко Константинов“, Исторически музей гр. Свищов, представители на други правителствени и неправителствени организации, библиотеки и училища, както и десетки жители и гости на града. С едноминутно мълчание, дошлите да отдадат почит към своя съгражданин, почетоха паметта на Алеко Константинов.



От името на Стопанска академия цветя поднесоха доц. д-р Николай Нинов, зам.-ректор „Студентска политика и институционални комуникации“, както и присъстващи преподаватели, служители, докторанти и студенти.



По време на възпоменанието пред представителите на общинската администрация и на свищовската общественост официално бе оповестена новината, че на 11 май 2018 г. ще бъде открит паметник на Алеко Константинов в Алеята на писателите, която се намира в Двора на Кирилицата в гр. Плиска, с автор Вежди Рашидов.