Стопанска академия „Д. А. Ценов” посрещна лектори от румънски партньорски университет


Стопанска академия „Димитър А. Ценов” посрещна гостуващи лектори от Факултета по наука и инженерство в румънския град Александрия – звено на Университет „Валахия”, Търговище. Д-р Андреа Панагорец и д-р Сорина Чернат осъществиха преподавателска мобилност по програма „Еразъм+” и изнесоха открити лекции пред свищовски студенти. Въпросите, които засегна в своята презентация д-р Панагорец, бяха свързани с преките чуждестранни инвестиции в Румъния, а темата на д-р Чернат бе в областта на аграрната икономика и био земеделието. 



На откритите лекции, освен студенти от Стопанската академия, присъстваха също чуждестранни Еразъм студенти и свищовски академични преподаватели. Представените теми предизвикаха интерес и провокираха дискусия между гостуващи дами и присъстващите студенти и преподаватели. 
Дългогодишното сътрудничество между Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и Университет „Валахия” се реализира не само по програма „Еразъм+”, но и в рамките на двустранни договори, а с Факултета по наука и инженерство в Александрия са подписани и договори за сътрудничество на катедрено ниво. 



При визитата си в свищовската академия, гост-лекторите бяха съпроводени от доц. д-р Йоана Панагорец – декан на Факултета в Александрия. Тя отправи покана към студентите и преподавателите на Стопанската академия да участват в международната студентска конференция през м. май и традиционната научна конференция на Факултета, която ще се проведе през м. ноември 2020 г.