Стопанска академия бе домакин на Ученическа борса 2018


Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе домакин на Ученическа борса 2018, която се проведе в Студентския дом на културата. В рамките на тридневния форум средните училища в Свищов имаха възможност да представят пред ученици и техните родители възможностите, които предлагат за прием след седми клас през учебната 2018/2019 година.
Събитието, организирано по инициатива на общинското ръководство, откри началникът на Регионалното управление на образованието – инж. Розалия Личева.



В приветствието си тя подчерта, че Министерството на образованието и науката води целенасочена политика в подкрепа на кариерното ориентиране на учениците и те могат да се възползват от възможностите, които им се предоставят в тази насока. На събитието присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, зам.-кметът Анелия Димитрова, началникът на отдел „Образование” Румяна Кузева и директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов. Всички те пожелаха успех на участниците в борсата, която ще допринесе за един по-висок прием в свищовските средни училища. Зам.-кметът Анелия Димитрова информира присъстващите за новосъздадения от община Свищов сайт: https://obrazovanie-sv.bg/, благодарение на който ще бъде лесно достъпна всякаква информация, свързана с образованието в Свищов.



В рамките на Ученическата борса, всяко училище бе разположило своите материали на отделен щанд и представители на учебните заведения бяха на разположение на бъдещите осмокласници и техните семейства, за да ги запознаят с условията на приема за предстоящата учебна година. Посетителите получиха информация за новостите, които предлагат различните училища и имаха възможност на място да задават въпроси, свързани с техните интересите.
Ръководството на община Свищов изказа благодарност към Стопанска академия за любезното съдействие и безвъзмездно предоставяне на помещението, в което бе организирана Ученическата борса.