Стажантска програма на НСОРБ


Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е учредено на 11 декември 1996 година, като към настоящия момент в него членуват всички 265 общини в страната.
НСОРБ отправя покана към студентите от Стопанска академия да се включат в тяхната Стажантска програма, която има за цел да обогати познанията на студентите за местното самоуправление и работата в реална среда, както и да подпомогне дейността на екипа чрез изпълнение на технически, административни и експертни задачи.
Стажантската програма на НСОРБ предлага следните възможности:
- Стаж в структурите на НСОРБ (Административен екип; Хотел „Гергини“; „НСОРБ Актив“ ЕООД);
- Стаж в общинска администрация (Заявка за стажанти се набират от всички общини. НСОРБ периодично ги насочва към съответните партньори, които предоставят обучение в конкретните направления и публикува съобщения на сайта си).
Стажантската програма обхваща студентски стажове с продължителност до три месеца и е организирана в две кампании в рамките на календарната година:
- Пролетна кампания (февруари-април): втори семестър на III или IV курс бакалаври, магистри и специализанти;
- Лятна кампания (юни-август): индивидуална по заявка на студенти III и IV курс бакалаври, магистри и специализанти и готовност на общините;
За повече информация: тук