Стартира националният конкурс „Най-добър младежки стартъп в България 2024”

Отворени са заявките за участие в третото издание на националния конкурс „Най-добър младежки стартъп в България”. Състезанието се организира от Фонд на фондовете и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, и е под патронажа на Министъра на иновациите и растежа и Ректора на СУ. Кандидатури на младежи от цялата страна се приемат през сайта на конкурса https://www.startup-competition.fmfib.bg/ в срок до 15 март.  Над 30 организации от предприемаческата екосистема партнират на инициативата тази година, а техни експерти ще обучават младежите в менторска програма.
„Най-добър младежки стартъп в България 2024” отново ще даде възможност на индивидуални участници или екипи да развият иновативните си идеи, да покажат предприемачески умения и да придобият ценен опит в стартъп екосистемата в рамките на 10-седмична менторска програма преди финалното представяне на идеите си. Могат да участват студенти и младежи от цялата страна на възраст до 29 г., както и ученици от 11 и 12 клас с иновативни бизнес идеи. Допустими са проекти от всички области и на различен етап на реализация - идейна фаза, ранен или напреднал етап. 
Конкурсът ще приключи на 31 май с представяне на десетте най-добри концепции пред партньорите на конкурса. Допуснатите до конкурса участници ще преминат през десетки уебинари, уъркшопове, менторски сесии, обучения, гейминг срещи и състезания, организирани спрямо индивидуалните нужди – етап на проекта, възраст, сектор, в който попада идеята. Ценна възможност е и създаването на бизнес контакти сред предприемаческите, академични и научни среди, и привличане на съмишленици към реализирането на идеите.