Шампионски титли завоюваха в национални първенства състезателите по тенис на маса от Стопанска академия

Купи, шампионски титли и призови места завоюваха в рамките само на две седмици в национални първенства състезателите по тенис на маса от Стопанска академия „Димитър А.Ценов”. На проведените в София първи Икономически игри в България, сили премериха трите елитни икономически ВУЗ-а в страната ни – домакинът УНСС, Стопанска академия – Свищов и Икономически университет – Варна.  Сто и четиридесет спортисти участваха в трите вида спорт, по които бе организирана надпреварата – футзал (футбол в зала), баскетбол и тенис на маса.

Състезателите на Стопанска академия по тенис на маса завоюваха първите места в отборното класиране, и при мъжете, и при жените. Заслугата за шампионската титла при дамите е на Виолета Ангелова и Лили Иванчева, а при мъжете – на братята близнаци Ивайло и Йонко Петкови, и Драгомир Хаджиев. Виолета спечели златен медал и в индивидуалното класиране.

 

Призови места женският отбор на Стопанска академия по тенис на маса завоюва и в Националното студентско първенство по този спорт във всички дисциплини. Двете свищовски тенисистки постигнаха 6 победи в рамките на надпреварата и само една загуба – след оспорвана игра на финала загубиха от отбора на Националната спортна академия. Виолета Ангелова стана шампион на смесени двойки в партньорството на Стоян Поппетров от НСА. В индивидуалното класиране Виолета е на второ място, а заедно със съотборничката си Лили Иванчева спечелиха сребърните медали и при класирането по двойки. Поради ангажираност в други спортни прояви, мъжкият тим на Стопанска академия по тенис на маса пропусна националното първенство.

Според Елиз Караманлиева – треньор на свищовските тенисисти и преподавател в Катедра „Физическо възпитание и спорт”, този спорт е традиционен за Стопанска академия. „Появявайки се на студентски форуми, опонентите ни винаги очакват силен противник в лицето на състезателите по тенис на маса от свищовското висше училище” – коментира още тя.

След завръщането си от последния турнир мъжкият и женският отбори по тенис на маса при Стопанска академия бяха посрещнати в кабинета на ректора. Почетен проф. Величко Адамов поздрави тенисистите за поредните им високи постижения и им пожела още успехи в спорта, обучението, а след това и в професионалната им реализация.