„Счетоводство и контрол 21” е новият алумни клуб, който учредиха възпитаници на Академията


„Счетоводство и контрол 21” е новият алумни клуб , който учредиха към Асоциацията на Стопанска академия възпитаници на свищовското висше училище, завършили специалност „Счетоводство и контрол”, випуск 2000. Клубът бе учреден по време на годишна среща на випуска, на която гостите бяха посрещнати в аулата на Академията и приветствани от зам.-ректора по студентска политика и институционални комуникации – доц. д-р Николай Нинов и от гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор в Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Приветствия към присъстващите отправиха още проф. д-р Георги Баташки, като техен преподавател, и доц. д-р Иван Андреев – състудент на участниците в другарската среща и настоящ преподавател към катедра „Счетоводна отчетност”.   

По време на срещата, на която присъстваха и студенти, завършили същата специалност през 2003 и 2004 г., бившите възпитаници получиха актуална информация за Стопанска академия, организацията на образователния процес, проблемите, предизвикателствата и възможностите пред висшето училище. Споделени бяха много спомени от студентските скамейки и забавни случки от студентския живот.

На основание Правилника за дейността на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – гр. Свищов и Правилника на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия, възпитаниците от випуск 2000 учредиха свой алумни клуб, за председател на който избраха Детелин Гогов.

Сред основни цели и задачи, които си постави клубът е да  подпомага ползотворното сътрудничество в научната, професионалната и социалната сфери между Стопанска академия, нейните възпитаници и други заинтересовани страни, да спомага за представянето на родната Алма матер на национално и международно ниво, да повишава и защитава академичната репутация на свищовското висше училище.

След учредяване на клуба, участниците в другарската среща посетиха и академичния музей, където разгледаха обновената експозициия, а уредникът Маргарита Дончева им припомни историята на Дарителя Димитър Ценов и създаването на свищовското висше училище. Гостите от випуск 2000 изразиха благодарност към Академичния кариерен център, който администрира Алумни асоциацията и в ролята си на домакин, при желание и предварителна заявка от страна на бивши възпитаници, организира за другарските срещи посрещане в аулата, обличане с академични тоги и посещение с беседа в музея на Стопанска академия.