„Състезание по знания” организира Студентският съвет

За втора поредна година Студентски съвет организира Състезание по знания. Целта на състезанието е да се съберат студенти от различни курсове и специалности и под формата на състезание със забавен и образователен характер да се откроят най-любознателните.
Тази година състезанието се проведе на 27 ноември, 2012 г. в ауд. „Акад. Иван Стефанов“. Официални гости бяха Ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” - проф. д-р Величко Адамов, проф. д-р Любен Кирев, зам.- ректор, доц. д-р Андрей Захариев, ръководител катедра „Финанси и кредит“ доц. д-р Любен Краев, преподаватели от Стопанска академия.


В състезанието взеха участие 45 студенти, разпределени в 15 отбора по трима играчи. То се проведе в три кръга: в първи кръг (групова фаза) отборите бяха разпределени по жребий в пет групи, като  всяка група включваше по три отбора.


Всеки отбор участваше в  две състезания (двубоя) с останалите отбори от групата и отговаряше на шест въпроса от затворен тип, от общо шест образователни области:

  1. Европейски съюз;
  2. Природни науки;
  3. История и политика;
  4. Кино и музика;
  5. Наука и техника;
  6. Спорт.

След първи кръг от всяка група продължи по един отбор, съответно пет отбора. Вторият кръг, наречен „Популярните българи”, се състоеше в познаване на популярни български личности чрез различни асоциации и факти за тях. На полуфинала участва отборът, заел третото място в генералното класиране. Двубоят беше много оспорван между отборите „Победа” и „Немирофф”. Третото място зае отборът на „Немирофф”. На финал продължиха „Непобедимите 3” и „Калитарите”, които натрупаха най-много точки в предходния кръг. Финалният кръг се състоя от седем затворени и три отворени въпроса от категория „Икономика”. С категорична победа първото място зае отбора на „Калитарите”.

В състава на отборите, заели почетните три места, са:

Първо място:

„Калитарите”

Христо Христов 

3 курс

Финанси

Симона Николова

3 курс

Финанси

Евелина Иванова

3 курс

Финанси

Второ място:

„Непобедимите 3”

Иван Динков 

3 курс

Икономика на търговията

Тихомир Ангелов

3 курс

Аграрна икономика

Николай Недялков

3 курс

Аграрна икономика

 

Трето място:

„Немирофф”

Никола Илиев 

4 курс

Финанси

Кирил Бъчваров

4 курс

Финанси

Ергин Азис

4 курс

Финанси

 


Наградите на победителите бяха връчени от проф. д-р Любен Кирев, заместник-ректор на СА. Заелите първите три места получиха книги от книжарница „Галактика”. Победителите в състезанието получиха и ваучери на стойност 30 лв. за покупка в   книжарница „Галактика” или книжарница „Стил”. Всички участници в състезанието получиха грамоти за участие.