СА „Д. А. Ценов“ - Свищов уважи церемонията по награждаването на най-успешните застраховател на годината, пенсионно осигурително дружество и застрахователен брокер за 2018 г.


Доц. д-р Румен Ерусалимов – ръководител на най-старата и уникална по рода си катедра в България – катедра „Застраховане и социално дело“ получи покана от организаторите и взе участие в тържествената церемония по връчване на 11-тите поредни годишни награди в застрахователния и осигурителния сектор - „Застраховател на годината”, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината“ за 2018 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).
Превърналото се в традиция събитие събра представители на бизнеса, на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди, както и на медиите у нас. 
Сред официалните гости на церемонията тази година бяха Хасан Адемов (председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание), Петър Кънев (председател на Комисията по икономическа политика и туризма в Народното събрание), Юлиана Димитрова (секретар по икономика и инвестиции на Президента), Бойко Атанасов (председател на Комисията за финансов надзор (КФН)), заместник-председателите на КФН Диана Йорданова, Илиана Христова и Мария Филипова, Владимир Савов (член на КФН), Ивайло Иванов (управител на НОИ), Цветан Цветков (председател на Сметната палата) и други.


Тържествената церемония стартира с връчването на националните призове на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ на най-изявените личности от сферата за застраховането и пенсионното осигуряване. Председателят на АБЗ, Главен изпълнителен директор и Председател на УС на  „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД (ключов партньор на Свищовското висше училище и в частност на катедра „Застраховане и социално дело“), Светла Несторова бе удостоена с приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане”.  Престижната награда бе връчена от г-жа Лидия Шулева, бивш вицепремиер и министър на икономиката на Република България. 
С приза „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” бе отличен г-н Кирил Червенков, изпълнителен директор и член на УС на ПОД „ЦКБ-Сила“ АД. 
Г-н Стефан Енчев, собственик и управител на „Брокер инс“ ООД, бе удостоен с приза „За принос в развитието на посредничеството в застраховането“. 
Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” получиха специално изработени статуетки на богинята на победата Нике, почетни грамоти и значки с лика на патрона на Фондацията.
На тържествената церемония бяха отличени най-добре представилите се дружества през 2018 г. Те бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации, на база обективни публични критерии и показатели. 
Призът “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2018 г. спечели “Амарант България” ООД. 
В категория „Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане” за 2018 г. победител стана "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. 
В категория „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2018 г. спечели "Ес Ди Ай Груп" ООД.
В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018 за най-динамично развитие в дейността си” призът отиде в ПОД „Бъдеще“ АД. 
В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018” за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване първото място бе присъдено на ПОД „Алианц България” АД. 
Победител в категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018” за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване стана ПОК „Доверие” АД. 
Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ бе спечелен от ЗД “Съгласие” АД. 
Наградата в категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2018 получи ЗАД "Алианц България Живот" АД. 
Най-очакваната наградата за вечерта, в категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2018 г., за втори пореден път спечели ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ АД. 
Дружествата победители получиха специални пластики, изработени от художника Андрей Янев, както и грамоти.
 

Церемонията завърши с обща снимка на всички наградени, награждаващи, официални лица и членовете на Организационния комитет.
В рамките на церемонията доц. д-р Румен Ерусалимов поздрави лично призьорите, г-жа Светла Несторова (Председателят на АБЗ, Председател на УС  и Главен изпълнителен директор на  „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“) и г-н Недялко Чандъров  (Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“) и обсъдиха детайли по предстоящото пето поред обучение „Булстрад Академия“, а така също проведе редица разговори с представители на застрахователния и осигурителния бизнес във връзка с промените в законодателството, възможностите за съвместни научни и практически обучения, проекти и програми.