СА „Д. А .Ценов” със сериозно присъствие и участие в честването на 111 години независима България


Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участва в организираното от общинското ръководство честване на 111 години от обявяването на Независимостта на България. От името на академичната общност, пред паметника на Свободата в града, жерб поднесе доц. д-р Николай Нинов – зам.–ректор „Студентска политика и институционални комуникации”.
 

По повод годишнината от знаменателната дата – 22 септември 1908 г., празнично слово произнесе ВрИД кмет на община Свищов, Анелия Димитрова. Тя подчерта, че обявяването на Независимостта на България е сред най-забележителните и паметни събития от българската история. Анелия Димитрова, заедно с председателя на Общинския съвет – д-р Кристиян Кирилов, последвани от представители на редица образователни, културни и социални институции, партии, организации и граждани, поднесоха венци и цветя.
Академичната общност беше представена още и от проф. д-р Андрей Захариев, в ролята си на председател на Фондация „Проф. д-р Минко Русенов”, представители на Студентски съвет, преподаватели и служители. С участието си в общоградското честване, академичната и студентската общност отново засвидетелстваха уважение пред онези българи, които преди 111 години защитиха с всички сили и средства интересите на България, нейната независимост и правото ни да живеем свободно.