С уникален флашмоб за народните будители в Стопанската академия гостуваха ученици от СУ „Н. Катранов”


Ученици от III „б” клас на СУ „Николай Катранов”, заедно с класния си ръководител Снежана Блажева и учител Валя Георгиева, гостуваха в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” с уникален флашмоб, посветен на народните будители. С музика, песни и стихове, учениците представиха информация за живота и делото на десетки български просветители, книжовници и революционери. 


 
Облечени с тематични тениски и шапки с надписи „Наука без скука”, те показаха как реално могат едновременно да се обучават и забавляват. За участието си в шествието „Улица на народните будители”, всеки ученик е изработил плакат с образа на даден будител и стих или информация за него. Сред представените народни будители бе и Димитър Апостолов Ценов.


Маршрутът на шествието започна от училището и премина последователно пред сградата на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, през градската градина, където учениците поднесоха цветя пред паметниците на Алеко Константинов и Иван Шишманов, пред административната сградата на Община Свищов, в Стопанската академия и в детския отдел на Градската библиотека. При гостуването си в свищовското висше училище, учениците представиха различни флашмоб фрагменти пред Факултетски корпус, пред паметника на Дарителя Димитър Ценов, където поднесоха жерб, и пред аулата в сградата на Ректората.