Резултати от Фотоконкурс "Младостта няма възраст"

На 20 декември 2017 г. бе представен новият календар на Алумни клуб МИО, съставен от снимките на участниците в третия годишен фотоконкурс на клуба. През 2018 година се навършват 25 години от създаването на специалност "Международни икономически отношения" при Стопанска академия "Димитър А. Ценов", и затова избраното име за конкурса бе "Младостта няма възраст". От 1 ноември до 8 декември 2017 година всеки студент или възпитаник на специалността можеше да изпрати до 8 снимки, с които да демонстрира способността си свободно да пътува, учи, общува, забавлява и успешно да се реализира в международната среда.

Организаторите получиха 68 снимки от 40 места в 3 континента на деветнадесет различни участника. Сред по-интересните места са Нarvard Science Center в Масачузетс и Таймс Скуеър в Ню Йорк (САЩ), столицата Пекин и телевизионна кула „Перлата на изтока“ в Шанхай (Китай), Заливът на контрабандистите“ на о. Закинтос и Запейон в Атина (Гърция), Църквата „Св. Матияш“ в Будапеща, Двореца Храдчани в Прага (Чехия), Толедо и Дворецът „Коломарес” в Беналмадена (Испания), върховете Мусала, Мальовица и Ботев (България).

В категорията "Най-много харесвания във Фейсбук" се отличиха снимките на Десислава Петрова (4 курс), Тунай Гафуров (4 курс), Илияна Костадинова (4 курс), Иван Ангелов (випуск 2011), Кристиана Димитрова (4 курс) и Милена Георгиева (4 курс).

В категорията „Избор на Борда на Алумни клуб МИО“ за втора година Бордът взе решение календарът да съдържа снимка от всеки един участник в проявата.

Още една новост е добавянето на списък с важни дати през 2018-та година за студентите и възпитаниците на катедра „МИО“, обособен в секция „Академичен календар“.

Официалното връчване на календарите бе на 19 и 20 декември 2017 г. в аудитория 5 на Стопанската академия. Доц. д-р Драгомир Илиев (член на Борда), гл. ас. д-р Ивайло Петров (секретар) и ас. д-р Иван Ангелов (пълноправен член) от името на Борда на Алумни клуб МИО подариха на всеки участник екземпляр от календара.


Доц. Илиев отправи покана към всички да присъстват в следващата инициатива – традиционната (седма) годишна среща на МИО и Пролетния бал на Клуба, които ще се състоят на 17 март (събота) 2018 г. С тях ще бъде дадено началото на събитията за честване на 25 години от създаването на специалност "Международни икономически отношения" в Свищов.

 

А ето как изглежда и календарът за 2018-та година: