Ректорът на Свищовската академия поздрави абитуриентите от Търговската гимназия


Ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе официален гост на тържественото изпращане на абитуриентите от випуск 2021 на ПДТГ „Д. Хадживасилев”. През настоящата година средното си образование завършват тридесет и пет организатори на туристическа и агентска дейност, и дванадесет икономист-информатици.
Тържеството започна с издигане на флаговете на Р България, Европейския съюз и Търговската гимназия, вдигнати от заслужили ученици. Знамето на училището бе предадено чисто и неопетнено от старата знаменна група на новите наследници в опазване на училищната светиня.
Директорът на Търговската гимназия – Румяна Иванова, пожела „На добър час” на абитуриентите и сподели своята вяра в успешната реализация на младите хора. Ректорът на Академията – проф. д-р Марияна Божинова, приветства завършващите ученици и заяви готовността на Стопанската академия да ги приеме като свои бъдещи студенти.



В обръщение към завършващите и към своите учители, дванадесетокласници споделиха радостното вълнение от бъдещите предизвикателства, но и тъгата от раздялата с любими съученици и ментори не само в обучението, но и в живота. 
Директорът връчи грамоти на отличили се в последните няколко месеца ученици. Не липсваха и традиционните призове за учители, наситени с много хумор и любов. 



В празничната програма се включиха с изпълнения Весела Иванова от XIIа клас, възпитаник на школа за поп и рок изпълнители „Естрада”, бийт боксерът Ренал Гюнайдънов от XII а и момичетата от „Бийт-дъ-бийт” към ПБЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, с ръководител Надя Йорданова. В края на тържеството се „изсипа” дъжд от балони, за да направи още по-цветно настроението на абитуриентите от Професионалната държавна търговска гимназия в Свищов.