Ректорът на Стопанска академия награди изявени спортисти по повод 70-годишнината на ДФС „Академик – Свищов”


Създаденото през 1949 г. Дружество за физкултура и спорт „Академик – Свищов” тържествено отбеляза 70-годишнината си  в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”. Ректорът на Стопанска академия – доц. д-р Иван Марчевски бе сред официалните лица на церемонията по награждаване на ветераните на дружеството, прославили града и свищовското висше училище със своите постижения в различни видове спорт. Ректорът връчи плакети на Академията и грамоти на трима изявени спортисти – ветерани: Тоня Христова; Евгени Игнатов; Никола Москов. 


По време на церемонията, към Стопанска академия бе изразена благодарност и признателност за принос в утвърждаването на Дружеството и за развитието на спорта в Свищов. Кметът Генчо Генчев връчи на доц. Марчевски грамота, плакет и картина, а от Българския футболен съюз Стопанска академия бе удостоена с плакет за принос в развитието на футбола. 
Сред гостите на церемонията бе и легендата от звездния футболен тим в САЩ’ 94 – Бончо Генчев, председател на регионалния съвет на БФС.