Ръководители на контролни институции ще участват в международна конференция в Свищовската академия


На 01-02.10.2021 г. в гр. Свищов ще се проведе Международна научно-практическа конференция „Дигиталната трансформация в контрола и анализа – рискове и възможности”. Научният форум е организиран от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” по повод на 30 години от създаването на специалност „Стопански и финансов контрол” и 85-та годишнина на Свищовското висше училище. 
Официални гости на конференцията ще бъдат Цветан Цветков – председател на Сметна палата на Р България, Румен Спецов – изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, Лъчезар Кръстев – заместник-директор на Агенция „Митници”, д-р Стефан Белчев – директор на Агенция за държавна финансова инспекция, Огнян Тодоров – директор на Дирекция „Методология на контрола и вътрешен одит” към Министерство на финансите, проф. д-р Огнян Симеонов – председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, Бойко Костов – председател на Института на дипломираните експерт-счетоводители в България, Йордан Карабинов – председател на УС на Института на вътрешните одитори в България, доц. д-р Златогор Минчев – Институт по информационни и комуникационни технологии към Българска академия на науките и ръководител секция „Информационни технологии в сигурността”, доц. д-р Момчил Антов – директор на Националното сдружение на българските спедитори и председател на Националната организация на митническите агенти, Владимир Рашев – управител на Балкан Сървисис ООД, представители на контролни институции, бизнеса, висши и средни училища в България и чужбина.
На научната конференция ще бъдат дискутирани актуални въпроси, свързани с дигитализацията на отчетността, финансовия контрол и анализа, като се очертаят рисковете, възможностите и предизвикателствата от цифровизацията на процесите в икономиката.
Научната конференция се открива на 1 октомври 2021 г. от 13.30 ч. в зала „Ректорат” на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов.