ПРИЗИВ ЗА ДАРЕНИЯ ЗА COVID-19 ОТДЕЛЕНИЕТО НА МБАЛ-СВИЩОВ


Уважаеми колеги преподаватели, служители и възпитаници на Стопанска академия „Д. А. Ценов“,

Академичното ръководство изразява своята съпричастност и подкрепя призива, отправен от кмета на община Свищов Генчо Генчев, за подпомагане на отделението за настаняване на пациенти с COVID-19 в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов.

От свое име, в качеството си на кмет, председател на Общински кризисен щаб и доброволец в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, Генчо Генчев се обръща към всички, които имат възможност да подпомогнат финансово или материално Свищовската болница. В призива за дарение, кметът пояснява: „Усложнената епидемична обстановка в страната и увеличения брой на заболелите от COVID-19 в нашата община затруднява нормалното функциониране на болницата, поради недостига на консумативи, апаратура и средства. Covid oтделението работи при пълен капацитет, което изчерпва ресурсите по-бързо от предвиденото. Това налага за пореден път да отправя призив към всички, които имат възможност, да подпомогнат дарителската кампания със санитарни материали, спално бельо, ел. отоплителни тела и парични средства за лекарства, консумативи и апаратура.

Предметните дарения се приемат в административната сграда на Община Свищов, ул. „Цанко Церковски“ №2, а финансовите средства на банкова сметка:
МФ „Алеко Константинов“,
IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12, BIC: UNCR BGSF, Уникредит Булбанк.
Основание на превода: Борба срещу COVID-19

Академичното ръководство на Свищовската академия призовава за отговорност и спазване на противоепидемичните мерки с цел опазване здравето на всички!