Преподаватели от Стопанска академия бяха гости на официалното откриване на мрежата за устойчиво развитие SDSN Bulgaria

На 05.06.2023г. Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов през представителната роля на академично утвърдени експертни групи в състав доц. д-р Галина Чипрянова – Ръководител катедра „Счетоводна отчетност“ и д-р Пламен Петров – Организатор образователен маркетинг взе участие в официалните мероприятия, отбелязали откриването на новата мрежа за устойчиво развитие SDSN Bulgaria, чийто домакин бе Университетът за национално и световно стопанство, град София.  

Солидният академичен форум с открито отношение към философията на зелената трансформация на икономиката и обществото се обособи като притегателен център на академичните среди, гражданското общество, публичните институции и младите хора в страната в опита да бъде допринесено за активното участие на България по отношение изпълнението на Глобалните цели на ООН.

Официални гости на събитието бяха Президентът на Република България в мандат 2012 – 2017г., г-н Росен Плевнелиев, Гийом Лафортюн – вицепрезидент и ръководител на парижкия офис на SDSN и съпредседателя на SDSN Europe и SDSN Greece – проф. Фийби Кундури.