Представители на Стопанска академия участваха в Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране

Представители на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ участваха в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране. Гл. ас. д-р Юлиян Господинов – научен секретар на катедра „Стратегическо планиране“ и второкурсниците от специалност „Публична администрация“ – Николай Иванов и Лиляна Светославова представиха свищовското висше училище в заседанието, което се проведе в град Вършец. Заседанието беше открито и водено от Росен Белчев – областен управител на област Монтана и председател на РСР на СЗР за настоящата 2017 г. В него участие взеха представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и упълномощен представител на областния управител на област Плевен, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и представители на академичните среди.


На заседанието бяха обсъдени редица въпроси с регионално значение, сред които: информация за напредъка по отношение на дейностите, свързани с инфраструктурно подобряване/разширяване и изграждане на четирилентов път по трасето на републикански път I-1 (Е-79), представен от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“; приоритетите на социалната политика, провеждана на територията на СЗР, представени от заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова; проект на Междинна оценка на Регионалния план за развитие за периода 2014-2020 г., изготвен от Юлияна Николова и Тихомира Трифонова от Агенция „Стратегма“.


В рамките на участието си в заседанието, представителите на Стопанска академия проведоха работни срещи със зам.-министър Султанка Петрова, областни управители и кметове. Проведените разговори бяха насочени към задълбочаване на връзките между висшето училище и институциите от публичния сектор, в т.ч. организирането на съвместни инициативи от взаимен интерес.