Покана за безплатни семинари по програмиране


Семинари по програмиране в София, отворени за студенти без опит с технологиите. Те са част от глобални инициативи, които целят да вдъхновят повече жени да се научат да програмират.

Двата семинара ngGirls и Vue Vixens са част от водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа - DevReach, организирана от Progress.

  * *Кога:* 12 ноември 2018 г.
  * *Къде:* Офис на технологичната компания Progress - бул. Цариградско шосе 54Б (срещу The Mall), София
  * *За кого са предназначени семинарите:* жени с малко и без опит в програмирането, които искат да се научат да създават уебсайтове и мобилни приложения
  * *Изисквания:* Единственото изискване към участничките е да бъдат мотивирани да се научат да програмират и да носят лаптоп със себе си.

Семинарът *ngGirls *ще се състои от 9 ч. до 12 ч. Той е насочен към момичета, които искат да се научат да програмират с Angular, технология на Google за разработка на приложения. Водещи ще бъдат експертите от Progress Жейна Пелева, Станимира Влаева и Васил Чимев. На разположение на участничките ще има и ментори. Регистрирайте се тук!

Вторият семинар - *Vue Vixens* - ще се проведе от 13 ч. до 16 ч. Той е за жени с малко или без опит в програмирането, които искат да се научат да създават уебсайтове и мобилни приложения с Vue.js, популярна JavaScript технология. Водещ ще бъде Джен Лупър, старши developer advocate в Progress, лектор на международни технологични събития и основател на Vue Vixens.  В обучението ще участват и ментори, които ще помагат на участничките. Регистрирайте се тук! 

За допълнителни въпроси и информация:
Магдалена Нонова
PR Intern
Progress <http://www.progress.com/
Twitter http://twitter.com/progresssw
Facebook https://www.facebook.com/progresssw
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/progress-software
Google+ https://plus.google.com/u/0/+ProgressUS/posts